play-off ascens

La Federació Espanyola de Futbol ha proposat a les federacions territorials donar per acabades les Lligues regulars de Segona B i Tercera Divisió. La intenció de la RFEF és jugar un play-off exprés per determinar els equips que pujarien de categoria i no fer baixar cap club, per tant, no hi hauria descensos. Aquesta proposta s’adopta després que les competicions s’aturessin a causa del coronavirus, i veient que és inviable jugar totes les jornades que quedaven per disputar-se.

Ara, aquesta proposta ha de ser aprovada per la Comissió Delegada de la Federació.

El Barça B faria play-off per pujar a Segona A

A Segona Divisió B, el play-off es jugaria al juliol en una única seu neutral i la disputarien els quatre primers equips classificats dels quatre grups de la categoria. El Barça B, segon del grup tercer, seria l’únic representant barceloní que competiria per pujar a Segona A. El Sabadell i el Cornellà serien els altres dos equips representants del futbol català.

Els quatre primers classificats de cada grup es jugarien entre ells les dues primeres places per pujar a Segona. Els dos perdedors s’unirien a la resta d’equips classificats per aquest play-off i d’aquí sortirien les altres dues places per pujar de categoria. En la primera eliminatòria els segons classificats s’enfrontarien als quarts i els tercers ho farien entre si.

El Sant Andreu i l’Europa, per pujar a Segona B

A Tercera Divisió, la proposta és que els quatre primers equips classificats en el moment que es va aturar la competició juguin un play-off d’ascens entre ells i en un camp neutral. El Sant Andreu i l’Europa, tercer i quart classificats respectivament, serien els representants barcelonins. En la promoció s’enfrontarien el primer contra el quart, Hospitalet-Europa, i el segon contra el tercer, Terrassa – Sant Andreu, els guanyadors disputarien una final a partit únic i el vencedor aconseguiria l’ascens a Segona B. Tota aquesta fase final (semifinals i final), es jugaria en dos caps de setmana consecutius.

En tots els partits, tant els de Segona B com els de Tercera, la intenció és que en cas d’empat no hi hagi pròrroga, sinó que el millor classificat a la lliga regular aconseguís la classificació.

Dues places extra per als líders

La comissió de presidents de les federacions territorials han acordat amb el president de l’espanyola Luis Rubiales portar a la Junta de la RFEF i a la comissió delegada que, per premiar els equips que han acabat líders dels seus grups, un cop acabades les fases finals dels 18 grups d’Espanya la Federació Espanyola adjudicarà dues places addicionals entre els primers classificats que no hagin pujat. En funció del número de primers classificats que no haguessin pujat en la disputa de les fases, la Federació buscarà el sistema de competició per determinar les dues places addicionals dels equips que pujaran a Segona B.