El govern de la Generalitat destinarà 1,5 milions d’euros a la Creu Roja perquè l’entitat els utilitzi per comprar i distribuir aliments, lots d’emergència i targetes moneder a les famílies amb infants i adolescents menors de 18 anys que estiguin en situació de vulnerabilitat. El president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet, ha agraït la mesura i ha afirmat que ajudarà famílies “que es troben a l’UCI social”. Aquesta mateixa setmana l’entitat havia alçat la veu per denunciar que la xifra de persones ateses ha augmentat de forma considerable en els darrers dos mesos i que la majoria són dones.

L’objectiu del govern català amb aquesta iniciativa és ajudar la Creu Roja a combatre la pobresa i la malnutrició dels infants i joves menors d’edat en un context de precarietat econòmica per a moltes famílies, agreujada per la crisi del coronavirus. Els beneficiaris d’aquests ajuts d’urgència els podran utilitzar per comprar productes de primera necessitat als comerços de proximitat arreu de Catalunya.

“Toca rescatar les persones”

El vicepresident del govern català, Pere Aragonès, ha anunciat l’acord aquest dimecres durant una visita a les instal·lacions de la Creu Roja a Barcelona, juntament amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Pere Aragonès ha afirmat que en el moment actual “toca rescatar les persones”, i ha afegit que el govern català seguirà col·laborant amb entitats socials i solidàries “de manera constant en les properes setmanes, per evitar que les desigualtats econòmiques augmentin”.

Des de l’inici del confinament, a mitjans de març, la Creu Roja ha assistit prop de 100.000 persones en risc d’exclusió social en més de 150 municipis catalans. En total, un equip d’unes 6.000 persones, entre voluntaris i tècnics, els han distribuït 504 tones d’aliments i han realitzat 46.500 entregues de productes de primera necessitat i medecines.