busos tmb nous

TMB començarà a fer proves PCR i d’anticossos entre els treballadors de l’empresa per detectar possibles casos de coronavirus. Els tests començaran la propera setmana, seran voluntaris i es faran en diferents fases per les dificultats que té l’empresa per disposar de proves diagnòstiques.

Proves PCR

L’anàlisi PCR es realitzarà als treballadors amb febre, tos o altres símptomes compatibles amb la covid-19. A més, també es faran test a aquells empleats que, tot i ser asimptomàtics, hagin tingut contacte sense la protecció adequada amb alguna persona -client o company- que hagi patit la malaltia. L’objectiu de la PCR és prevenir contagis.

Test d’anticossos

La companyia també farà test d’anticossos a tots aquells treballadors que es reincorporin a la feina després d’haver estat de baixa amb la covid-19 confirmat o amb simptomatologia compatible. Les proves es començaran a fer a partir de l’11 de maig i, d’aquesta manera, TMB podrà saber si la persona ja està immunitzada, un element clau per evitar possibles contagis.

Mesures de seguretat

L’empresa ha comptat amb el suport dels comitès de salut laboral a l’hora d’aprovar aquests tests. Segons informa la companyia, des de l’inici de la pandèmia, TMB ha implantat mesures per protegir els treballadors del coronavirus. Posa com a exemple la rotació per torns, el confinament del personal de risc o l’aïllament de qualsevol persona en contacte amb algun contagiat. A més, ha posat en marxa un servei telefònic d’atenció mèdica i psicològica per a la plantilla.

El personal de TMB està format per 8.200 persones. L’empresa informa que des que va començar la crisi sanitària, ha mort un treballador i un altre està hospitalitzat. Actualment, 63 empleats han estat donats d’alta i 474 han finalitzat la quarantena i s’han reincorporat a la feina.