dansa

(ACN) Associacions del sector de la dansa a Catalunya reclamen el retorn a l’activitat dels centres, acadèmies i escoles de dansa en la fase 2 de desconfinament, i ja han lliurat a les institucions una proposta de pla de reobertura. Les entitats manifesten que com que ofereixen formació no reglada no se’ls pot ajornar la tornada a l’inici del nou curs escolar, al setembre, com si fossin escoles ordinàries. La reobertura, diuen, seria “pertinent” ja en l’etapa de desescalada pel coronavirus, assenyalen, tal com ho faran centres de formació específics com autoescoles i acadèmies.

Protocol de les acadèmies de dansa

El protocol que han elaborat per “minimitzar el risc” inclou control d’aforament, per garantir un espai mínim d’1,5 metres de distància entre alumnes i la resta del personal. És una de les mesures del protocol d’higiene amb què acompanyen la proposta que han lliurat a les autoritats.

Aquesta proposta inclou també reforçar el servei de neteja, fer controls de temperatura a l’entrada, no fer ús de vestuaris i dutxes, ventilar els espais entre classes, desinfectar regularment els espais i els equips comuns, i impedir l’entrada d’acompanyants o familiars dels alumnes a les instal·lacions, entre d’altres.

Necessitat d’entrenament

En concret, se subratlla la reobertura per reprendre l’ensenyament presencial per a ballarins (alumnes) “sotmesos a un entrenament d’alt rendiment i que necessiten de forma urgent recuperar el contacte amb els mestres, per mantenir el cos i la ment en òptimes condicions”. Els centres que ofereixen activitats de dansa poden articular fàcilment una obertura progressiva, donat que no tenen la gran ràtio de les escoles d’ensenyament general o de les universitats, afegeixen.