Els vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat mantenen la vaga indefinida després de no arribar a cap acord amb l’empresa Trablisa durant la reunió de mediació convocada pel Departament de Treball. Fonts del comitè d’empresa han explicat a betevé que la companyia enviarà una proposta als treballadors el pròxim dimecres, 7 d’agost, dos dies abans de l’inici de l’aturada. Si el comitè considera que és una proposta acceptable, la sotmetrà a votació de la plantilla.

A la reunió de mediació convocada per Treball hi han assistit l’empresa adjudicatària del servei de vigilància dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat, Trablisa, i els seus treballadors. L’objectiu principal era evitar la vaga indefinida convocada a partir del divendres 9 d’agost, un objectiu que finalment no s’ha aconseguit. Els treballadors acusen l’empresa d’incomplir les mesures fixades pel laude d’arbitratge obligatori de l’agost del 2017, un fet que l’empresa desmenteix.

Trablisa creu que la vaga és il·legal

La mediació ha arribat després que l’empresa hagi presentat un conflicte col·lectiu a la Generalitat i una demanda als jutjats socials de Barcelona, en considerar que les aturades registrades al Departament de Treball són abusives, desproporcionades i inacceptables. Els treballadors asseguren que “tot són mentides” per part de la companyia. De fet, abans de la trobada, han assegurat que afrontaven la reunió amb la voluntat de formalitzar-la.