Una trentena de repartidors de Glovo, plataforma de compra, recollida i repartiment de comandes, s’han concentrat aquest dijous, 1 d’agost, al migdia davant de la Sagrada Família. Protesten per denunciar la seva situació laboral, que consideren que és de falsos autònoms. Brian, un dels treballadors d’aquesta empresa, ha explicat a betevé que han decidit fer vaga i sortir al carrer per millorar les seves condicions. L’objectiu de la protesta és, segons ell, “que ens contractin com a assalariats“. En aquest sentit, fa 10 dies un jutjat de Madrid va sentenciar que 500 treballadors de Deliveroo no eren autònoms i que, per tant, la companyia havia de pagar-ne la Seguretat Social.

Jornades de tres hores

Els treballadors de Glovo denuncien també que la flexibilitat que els prometia l’empresa no és certa. Asseguren que molts d’ells només poden treballar tres hores i la major part del que cobren ho han d’invertir a pagar un gestor. Per això, reivindiquen poder treballar més hores. La protesta d’aquest dijous arriba després de diverses sentències a favor dels repartidors d’aquest tipus d’empreses, com la del jutjat madrileny, però també en contra. Aquesta és una mobilització més dels “riders” de Barcelona. L’ocasió en què més es van fer sentir va ser al maig, quan un repartidor de Glovo va morir atropellat.

Glovo garanteix la normalitat del servei

En un comunicat emès aquest dijous, l’empresa ha assegurat que els usuaris de la plataforma poden fer les seves comandes amb normalitat. També assegura haver reclamat al Govern espanyol la necessitat d’abordar la regulació d’un sector nou amb un gran impacte econòmic en la línia del que hi ha a França i el Regne Unit. Per acabar, afegeix que la seva patronal, Adigital, acaba de presentar una proposta de reforma de la Llei 20/2017, que regula el treball autònom a Espanya.