Aeroport Prat panells informatius

Els treballadors del Comitè de Vaga d’Iberia registraran més convocatòries de vaga aquest divendres, dia 2 d’agost, si la direcció d’Iberia no seu amb ells per negociar una solució després de les dues jornades de vaga que han dut a terme aquest cap de setmana, que han obligat a cancel·lar 143 vols i han afectat més de 15.000 passatgers, entre dissabte i diumenge. Després de reunir-se en la jornada de dilluns, el Comitè de Centre d’Iberia Barcelona ha emès un comunicat en què valora les convocatòries com a positives, demana comprensió als passatgers que s’hagin vist afectats per les accions reivindicatives i lamenta que l’empresa “no hagi estat a l’altura durant les negociacions per evitar el conflicte”. També assegura que tant l’Administració com l’opinió pública han entès els problemes que viu el col·lectiu de treballadors d’Iberia.

El 2 d’agost podrien registrar més convocatòries de vaga

El Comitè de Centre d’Iberia Barcelona demana també al Comitè de Vaga que “forci la direcció de l’empresa a seure a negociar durant aquesta setmana”. En cas que no hi hagi negociació, fixen com a últim dia per registrar més convocatòries de vaga divendres, 2 d’agost. La secció sindical de la UGT a Iberia Barcelona afegeix que “la solució al conflicte només es pot negociar a Catalunya”.

Vaga indefinida als controls de seguretat a l’agost

Si els treballadors d’Iberia finalment convoquen més  vagues, el mes d’agost es podria complicar a l’aeroport del Prat. El Comitè d’Empresa de Trablisa, encarregada dels controls de seguretat a l’aeroport del Prat, ha registrat al Departament de Treball la petició de convocatòria de vaga indefinida a partir del 9 d’agost.