El servei de Renfe ha viscut aquest dimecres, 31 de juliol, la primera de quatre jornades de vaga parcial convocades per la CGT per denunciar falta de personal. A les 12 h ha començat la primera de les dues franges d’aturades previstes i a l’estació de Sants s’han vist les andanes ben plenes. Molts usuaris han reconegut a betevé que la vaga els ha agafat per sorpresa.

Durant les dues franges d’aturades, de 12 a 16 h i de 20 a 0 h, el Departament de Treball i el Ministeri de Foment han decretat uns serveis mínims del 40 % dels trens de Rodalies, mentre que la resta de la jornada hi hagut el servei de trens habitual. En el cas dels trens Avant, els serveis mínims són del 65 %; i, en el dels trens de llarga distància i l’alta velocitat, del 78 %. Els altres dies de vaga seran el 14 i el 30 d’agost i l’1 de setembre.

La CGT reclama diàleg a Renfe

La CGT denuncia que la manca de personal fa que empitjori la qualitat del servei que ofereixen als ciutadans. Des del sindicat, expliquen que per part de l’empresa han rebut “una declaració d’intencions però res més”.

707 trens cancel·lats

En total, Renfe ha cancel·lat 707 trens a tot l’estat, 230 de l’AVE i llarga distància i 477 de regionals. Els viatgers que tinguin comprat un bitllet per a alguns dels quatre dies de vaga poden consultar el llistat de trens inclosos en els serveis mínims en aquest enllaç del Ministeri de Foment.

L’última vaga del servei de Rodalies de Renfe va ser el 15 de juliol i va transcórrer sense incidents. En aquella ocasió la convocava Comissions Obreres per denunciar l’incompliment del conveni col·lectiu.

La vaga a Renfe se suma a les que hi ha convocades a l’aeroport aquest estiu.

2,9 % de treballadors secunden la vaga

Segons Renfe el seguiment de la vaga ha sigut baixa i es xifra en un 2,9 % del personal. La companyia ho atribueix al fet que el sindicat convocant, la CGT, és minoritari. Per la seva banda, les fonts sindicals no han facilitat dades de seguiment però han denunciat la manca de personal i asseguren que la majoria dels treballadors han estat inclosos en els serveis mínims.