L’Ajuntament vol evitar aglomeracions a les estacions de metro i, per això, des d’aquest dilluns, estrena nova senyalització per ordenar el flux de passatgers pel coronavirus. Es tracta de rètols horitzontals que ja es poden veure en algunes de les estacions més concorregudes del centre de la ciutat, com Diagonal, Urquinaona, la Sagrera o Verdaguer.

Es tracta de fletxes que reforcen el missatge que s’ha de respectar la distància de seguretat i que recorden als usuaris que s’ha de caminar per la banda dreta. També hi ha cartells a les portes lliscants a les línies de peatge i a la venda de bitllets. El mateix passa en els ascensors.

Mascaretes i gel a les màquines de venda automàtica

Des de fa una setmana que les mascaretes són obligatòries per anar en transport públic. Era una demanda de l’Ajuntament de Barcelona, que es va incorporar en la fase 0 de la desescalada. Segons el consistori, gairebé tothom (un 96 %) ja viatja amb mascareta quan utilitza el transport públic. Se n’han repartit 225.000 en estacions de metro i punts d’enllaç. Des d’aquesta setmana, a més, es poden trobar com a accessori en les màquines de venda automàtica, juntament amb el gel hidroalcohòlic. 

L’oferta al metro en hora punta és del 85 %

La regidora de Moblitat, Rosa Alarcón, ha explicat que actualment s’ha incrementat l’oferta al metro fins el 85 % en hora punta (en determinats moments del confinament havia baixat fins al 50 %) i TMB s’està preparant per recuperar l’oferta del 100 % a mesura que les fases de desescalada avancin. Pel que fa el bus, l’oferta actual és del 65 %, per davant del 30 % que s’havia donat en determinats moments.

Segregació del carril bus

Un altre dels objectius de l’Ajuntament mentre duri la pandèmia, i sobretot a l’hora d’aplicar les fases de desescalada, és facilitar els desplaçaments segurs dels ciutadans, ja sigui a peu, en bici o en transport públic. D’aquí en surt un pla municipal per millorar la xarxa de carrils bus amb 17 actuacions, de les quals ja n’han acabat vuit. Entre aquestes, s’ha segregat el carril bus al pla de Palau amb l’avinguda del Marquès de l’Argentera; al passeig de Gràcia entre Rosselló i la Diagonal, i al carrer de Balmes, entre la Granada del Penedès i la Diagonal.  Se n’han de fer de nous a la via Laietana, a Creu Coberta, a la via Augusta i al passeig de Garcia Fària.