L’Ajuntament vol facilitar que els usuaris del metro tinguin accés a mascaretes pel coronavirus i, per això, des d’aquesta setmana se’n poden adquirir també a les estacions. Són paquets de 10 unitats a un preu de 9 euros que es venen ja a les màquines expenedores de set estacions. El mateix passa amb el gel hidroalcohòlic, que també es posa a la venda amb el preu que marca el Govern espanyol.

Les estacions de metro on es poden trobar aquestes màquines de venda són les següents: a la plaça de Catalunya (tant a l’L1 com a l’L3), a Espanya (en l’intercanviador), la Sagrera (n’hi ha a l’L1, l’L5 i l’intercanviador), la Sagrada Família (L2), Verdaguer (L5), Diagonal (també a l’L5) i Lesseps (L3).

Primer la pedagogia i després ja vindran les multes

Segons la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, cal continuar fent pedagogia entre els viatgers (de fet, el 96 % dels usuaris del metro ja van amb mascareta) perquè entenguin que portar mascareta pot evitar més contagis i d’aquesta manera fer del transport públic un lloc més segur.

Les mascaretes ja es poden adquirir a les farmàcies i ara també es facilita que es puguin comprar a la mateixa andana del metro. A partir d’aquí, segons l’Ajuntament, el proper pas serà l’amonestació si no se’n fa cas. De fet, el consistori diu que les multes ja es podrien començar a imposar a partir d’ara, si es troben, per exemple, algun usuari contrari a dur-ne. I que les multes es podrien incrementar en les properes setmanes. Recordem que dur mascareta és obligatori si es fa servir el transport públic.