D’aquí a un mes podrien tornar els partits de futbol de la Lliga. Aquesta és la intenció dels responsables de la competició. El president de la LFP, Javier Tebas, va assegurar a ‘El partidazo de Movistar’ que la intenció és començar el 12 de juny si les autoritats sanitàries ho permeten per la crisi del coronavirus. Jugadors com Gerard Piqué, però, demanen més temps abans de tornar a competir.

12 de juny, una data marcada en vermell

La Lliga de Futbol Professional treballa amb la idea que la competició torni a disputar-se a mitjans del mes de juny. El president de la LFP, Javier Tebas, considera que “m’agradaria que comencés el 12 de juny, però dependrà de moltes coses. Això no ho sap ningú. Les zones que estan en una altra fase caldrà veure si hi ha repunts i més contagis. La societat espanyola ha de tenir clar que cal seguir amb les normes sanitàries ja que el virus continua entre nosaltres”.

Una proposta, la del 12 de juny, però, que no és compartida pels protagonistes del futbol, els jugadors. Esportistes com el defensa del Barça Gerard Piqué afirmen que “no acabem de veure [que es pugui jugar] el dia 12. Els jugadors fa molts dies que estem parats i tot just hem començat ara a entrenar-nos. Personalment, crec que caldria tenir més en compte que estiguem preparats per jugar abans de començar la competició. Necessitarem més dies ja que, a més de fer una pretemporada d’un mes, tampoc no podrem disputar partits amistosos abans de jugar partits oficials”.

Partits tots els dies

A més de marcar la data del 12 de juny per tornar a disputar enfrontaments, Javier Tebas també ha explicat que “es jugaran partits de futbol tots els dies. Una cosa que no és estranya si tenim en compte que en altres temporades durant els mesos de febrer i març ja en tenim amb la disputat de partits de Lliga, Champions o Copa”.

Respecte a les concentracions que es pretén que facin els jugadors, un cop comenci la competició, Gerard Piqué considera que “alguns pensen que seran massa llargues. No poder estar a casa es farà difícil i dur, tant per a nosaltres com per a les nostres famílies”.

Pocs futbolistes contagiats

Durant l’entrevista feta a Javier Tebas al programa ‘El partidazo de Movistar’, el responsable de la Lliga va informar que dels 2.500 tests fets durant la setmana passada a jugadors i tècnicsnomés vuit han donat positiu. I dels 2.500, un 16 % han superat la malaltia i, en alguns casos, ho han fet de manera asimptomàtica”.

Respecte a les normes de convivència durant els entrenaments, Gerard Piqué ha explicat que “ens n’han informat molt bé, tant dels del club com des de la Lliga. És evident que seria millor poder entrenar-nos en grup, però ara el més important és complir els protocols fil per randa”. Respecte als partits, que es jugaran a porta tancada, Piqué considera “que serà estrany, però ens hi haurem d’acostumar si és el que toca”. Una de les curiositats de l’entrevista amb el blaugrana ha estat quan ha reconegut que “amb Leo Messi només hem coincidit a la ciutat esportiva quan ens hem creuat amb els cotxes. No entrenem junts ja que jo ho faig amb Sergi Roberto i Sergio Busquets en un camp diferent al de Leo.”