Aquest dimarts els treballadors que poden tornar a la feina i han agafat el metro s’han trobat amb personal de la Creu Roja i Protecció Civil que repartia mascaretes. L’afluència d’usuaris no era massiva a primera hora a les línies 1 i 3 del metro, i els treballadors que han fet servir aquest transport han pogut mantenir les distàncies de seguretat per evitar el contagi del coronavirus.

Molts treballadors expliquen que les empreses no acaben d’estar preparades per tornar a la feina i, en alguns casos, desconeixen quines mesures són obligatòries o quines són les recomanacions del govern.

Controls policials a les estacions

Diverses patrulles de Mossos han demanat justificació als usuaris que han agafat el metro. Tot i que el confinament total s’ha aixecat, es mantenen les mesures prèvies al 30 de març i, per tant, moltes activitats econòmiques seguiran aturades.

metro Barcelona coronavirus

Més de 500.000 mascaretes

Durant tot aquest dimarts s’han repartit a Catalunya més de 100.000 mascaretes i a Barcelona un total de 28.250, encara lluny de l’objectiu de les 500.000 de les que disposa Protecció Civil. Per aquest motiu es vol ampliar el total de punts de distribució i també es pretén oferir-les fins a esgotar existències. Les mascaretes s’estan distribuint en 14 estacions de metro fins al migdia. Les estacions on es fa aquest repartiment són: Arc del Triomf, plaça de Catalunya, Ciutadella, Clot, Diagonal, plaça d’Espanya, Fabra i Puig, el Guinardó, Hospital Clínic, La Sagrera, Sant Pau, Vall d’Hebrón, Sants i Passeig de Gràcia. A banda d’aquestes estacions de metro hi ha 36 punts més de distribució.