Barcelona tindrà una residència medicalitzada especialitzada a atendre avis malalts de coronavirus. Serà al Paral·lel, al barri del Poble-sec, en una residència d’estudiants que s’ha adaptat per poder donar resposta a la pandèmia. Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, la nova residència té 8.000 metres quadrats, repartits en vuit plantes.

A qui es destinarà?

Serà destinada a persones grans que actualment estan en residències d’avis i que hauran donat positiu als tests que s’estan fent des de fa dies. Primer s’obriran 32 llits que en breu estaran disponibles i després la xifra de residents es podrà anar incrementant fins a 240, el nombre de llits que hi haurà disponibles (repartits en 114 habitacions).

Quines prestacions podrà donar?

Es tracta d’un equipament medicalitzat, els banys estaran adaptats per a persones amb dependència. S’està fent la instal·lació d’oxigen a 66 llits i hi ha la possibilitat d’incorporar oxigen en bombona en alguns altres espais. Els professionals que hi treballaran, segons Vergés, són “professionals d’atenció primària i sanitaris procedents de mútues laborals que lideraran la part assistencial”.

Aquest dimarts a la tarda, operaris de neteja han treballat per condicionar l’espai, fins ara en desús, i els Bombers de Barcelona han revisat l’edifici.

Un hotel per als avis sans que no es puguin aïllar

Des de la conselleria de Salut també s’ha explicat que s’oferiran 80 places en un hotel destinades a aquelles persones grans que viuen en residències a qui s’ha fet el test de la covid-19 i que han resultat estar sanes. Persones que no tenen la possibilitat d’estar aïllades en els seus geriàtrics i que, en canvi, podran estar allotjades en aquest hotel.

L’Ajuntament insisteix en el trasllat de més avis

L’Ajuntament insisteix en la preocupació per la situació actual a les residències de la ciutat, que fa setmanes que dura. Segons les últimes dades aportades per la Generalitat, han mort 654 persones grans per la covid-19 des que va començar la pandèmia i l’alcaldessa Ada Colau insisteix en la urgència dels trasllats: “cada dia que passa poden haver-hi contagis”.

En relació a la nova residència al Poble-Sec, l’Ajuntament espera que es posi en marxa de forma imminent i ofereixen màxima col·laboració. Segons ha explicat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, des que va començar la crisi de les residències es fan entre 20 i 30 trasllats diaris i considera que són pocs, al ritme que avança la pandèmia.