Alguns usuaris de Twitter s’han queixat que a Nou Barris no hi ha cap estació de metro on es reparteixin mascaretes als passatgers. De fet, la llista de punts de distribució elaborada per Protecció Civil inclou 14 estacions del suburbà, moltes a prop dels hospitals principals de la ciutat, però cap ubicada al districte de Nou Barris, ni tampoc de Gràcia o de les Corts.

“Ni existim ni tenim dret a una mascareta”, ha denunciat un veí de Nou Barris en una piulada en què també recorda que el seu districte és un dels “més castigats” pel coronavirus, tal com mostren les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, segons les quals, juntament amb Horta, són les zones de la capital catalana on més contagis s’han registrat.

Protecció Civil anuncia que repartirà mascaretes també a Virrei Amat i Llucmajor

Arran d’aquesta queixa que es dirigia a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha assegurat que la ubicació del repartiment de mascaretes depèn de Protecció Civil i ha demanat que s’incorporin a la llista “dues o tres” estacions de metro de Nou Barris.

De la seva banda, Protecció Civil ha defensat que els criteris per establir els llocs de repartiment s’han establert conjuntament amb TMB i han confirmat que a partir de dimecres es distribuiran a les estacions de Virrei Amat i Llucmajor.

Alarcón ha explicat que, en un primer moment, el consistori va demanar repartir-les a totes les estacions de metro i a la xarxa de bus, però que això no ha estat possible i que els criteris que s’han seguit han prioritzat les parades properes a hospitals i amb més afluència de gent, com la plaça de Catalunya o Espanya: “A Barcelona caldria afegir un altre criteri també important, que són els territoris més afectats per la covid-19, i el districte de Nou Barris n’és un”, ha defensat la regidora.

El repartiment de mig milió de mascaretes al transport públic de Barcelona ha començat aquest dimarts, coincidint amb què alguns treballadors no essencial poden tornar a la feina.