La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha destacat que Barcelona ha tornat a l’escenari de la setmana del 23 al 27 de març després de la fi del confinament total pel coronavirus aquest dimarts. Alarcón ha destacat que hi hagut un repunt del transport privat que forma part del comportament habitual d’aquests dies. En aquest sentit, ha remarcat que  “estem en una situació excepcional” que està canviant el “paradigma de la mobilitat”, i això comporta contradiccions com recomanar a la gent que no camini pel carrer.

Alarcón ha explicat que a nivell de trànsit privat entre les set i les 10 del matí hi ha hagut una reducció del 67,8 % respecte a un dimarts de febrer, una xifra semblant a la disminució del 70 % que hi va haver el dimarts 24 de març. La regidora de Mobilitat ha dit que hi hagut un major increment del trànsit a les rondes i a les comunicacions d’accessos a la ciutat i no tant a l’interior de la capital. Respecte a un dia normal de febrer, la davallada del trànsit ha estat d’un 70,9 % a l’interior de la ciutat, d’un 58,1 % a les rondes i d’un 68,1 % als accessos.

Respecte el transport públic, el passatge s’ha reduït un 87 %, la mateixa xifra que el dimarts 24 de febrer. Alarcón ha destacat que als autobusos no s’estan produint problemes de capacitat.

Motorista ferit greu a la ronda de Dalt

Rosa Alarcón ha explicat que aquesta matinada s’ha produït un sinistre a la ronda de Dalt amb un motorista ferit greu. En aquest sentit, la regidora de Mobilitat ha alertat de la sensació de “falsa seguretat” que està provocant en alguns conductors la situació actual, amb un augment exponencial de la velocitat.

Alarcón ha dit que els radars han passat de captar una infracció cada 77 moviments de vehicles a una cada set. Per a aquest motiu, ha dit que la Guàrdia Urbana intensificarà els controls per garantir el compliment de la normativa de circulació, especialment pel que fa als límits de velocitat.