El tancament de totes les instal·lacions esportives per l’estat d’alarma degut al coronavirus ha fet que moltes entitats i clubs esportius estiguin passant per uns moments complicats. Des de l’Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya (l’AECNC) han iniciat una campanya del paper esportiu i social que hi juguen els clubs.

Un vídeo emotiu i dirigit als socis

La campanya duta a terme per l’AECNC amb el suport de la Federació Catalana de Natació compta amb la participació de molts dels clubs aqüàtics de Catalunya. Pel que fa a la ciutat de Barcelona, hi participen el Club Natació Atlètic-Barceloneta, el Club Natació Barcelona, el Club Natació Catalunya, el Club Esportiu Mediterrani, el Club Natació Sant Andreu, la UE Horta, el Club Natació Kallipolis, el CN Montjuïc, el club d’aigües obertes Radikal Swim, el Club Esportiu Júpiter o el CN Poble Nou, entre d’altres.

En el vídeo es poden veure imatges de les diferents entitats esportives mentre una locució recorda el paper esportiu i social que tenen els clubs de Catalunya, així com “el paper fonamental que tenen els socis i sòcies per a la supervivència dels nostres clubs esportius”.

Durant el vídeo també es destaca el fet que “un club de natació és molt més que un espai esportiu. És un lloc familiar, on passem moltes hores fent esport, salut i lleure. On aprofitem per descansar i carregar les piles i, sobretot, on trobem aquells que sempre hi són. Però ara, més que mai, toca cuidar-nos i ajudar-nos”.

Amb aquesta campanya, des de l’AECNC es vol conscienciar a tots aquells que formen part dels clubs esportius de la necessitat de seguir pagant unes quotes que serveixin pel manteniment, sota mínims, dels clubs fins que acabi el període de confinament. De fet, moltes d’aquestes entitats estan pendents que des de les administracions arribin les ajudes necessàries previstes en el Pla Marshall presentat fa uns dies per la UFEC.