bicibus

El diumenge 15 de maig se celebrarà la primera Kidical Mass a Barcelona. Es tracta d’un recorregut en bicicleta que suma els diferents bicibusos de la ciutat per demanar una infraestructura ciclista segura per als infants. A la ciutat la iniciativa del bicibús creix i continua estenent-se. Ara ja són set les línies per anar a l’escola cada divendres en bici a la ciutat.

Iniciativa compartida

El punt de trobada és el Parc de Joan Miró a les 11.30 h i no cal inscripció prèvia. La iniciativa està oberta per a tothom qui vulgui pedalar per reclamar l’ús de saludable de la bici i una mobilitat sostenible.

La Kidical Mass a Barcelona s’organitza gràcies a l’impuls dels diferents bicibusos i les AFA, aixó com diverses entitats com l’associació Camí Amic, el BACC, Revolta Escolar, Eixample Respira, Maragall Respira, Bike Vidrera i l’associació Canvis en Cadena.

Mobilitat sostenible i menys contaminació

Aquesta pedalada és una acció per reivindicar més espai per a la mobilitat sostenible i amb una millor infraestructura per moure’s amb bici per la ciutat, sobretot als entorns escolars. Per això, demanen carrils bicis més amples, segregats del trànsit i interseccions segures.

El moviment també se suma a la Visió Zero, que reivindica que no hi hagi cap víctima mortal a causa de sinistres de trànsit.

Moviment arreu d’Europa

La Kidical Masss és un moviment global que va néixer a Oregon (EUA) el 2008 per reclamar el dret de la canalla a moure’s en bici sense perill. Als Estats Units s’ha estès per diferents ciutats com Nova York, Seattle, Portland o Washington.

En els darrers anys, Europa també se n’ha fet ressò i el cap de setmana del 14 i 15 de maig la Kidical Mass se celebrarà a Barcelona, però també a altres localitats com Colònia, París, Roma, Viena i Berlín, entre d’altres.