Ciutat Vella ha inaugurat aquest divendres el primer bicibús del districte amb un recorregut que, a partir de les 8.15 h, ha arrencat a la Rambla i ha passat pel Parc de la Ciutadella. Famílies i alumnes de quatre escoles hi han participat: la Pere Vila, el col·legi Cervantes, l’Àngel Baixeras i el Parc de la Ciutadella. La Guàrdia Urbana ha acompanyat les pedalades de la quarantena de persones -petites i grans- que han estrenat aquesta ruta, que es farà cada divendres.

La majoria dels ciclistes eren de l’Escola Pere Vila, des d’on es va impulsar precisament la iniciativa, que aspira a créixer cap al Fort Pienc, per defensar una mobilitat escolar saludable, sostenible i amb menys contaminació. L’organització del bicibús de Ciutat Vella s’han mostrat molt satisfeta de com s’ha desenvolupat la marxa, que ha estat, fins i tot, més ràpida del que havien previst. La setmana vinent es planteja fer algunes adaptacions als horaris de pas.

Es reprèn el bicibús de Sarrià – Sant Gervasi, ampliat

El que va ser el pioner, el bicibús de Sarrià – Sant Gervasi, també s’ha reprès aquest divendres amb tres torns entre les 7.20 i les 8.20 h, per cobrir els horaris d’entrada diferents dels alumnes de primària i secundària de vuit escoles en total: Reial Monestir de Santa Isabel, OrlandaiFrederic Mistral – Tècnic EulàliaEscola Bressol Petits PaupíSant IgnasiDolors Monserdà – Santapau i l’Institut Escola Costa i Llobera.

El bicibús ha sortit de plaça de Molina i ha enllaçat tots els centres amb un itinerari que ha circulat un quilòmetre i mig per la via Augusta, després ha enfilat Major de Sarrià i ha acabat a la zona alta alta de Can Caralleu. Un recorregut que també es repetirà cada divendres.

Una aposta amb èxit

Aquestes dues línies s’afegeixen a altres quatre rutes de bicibús que han anat sortint el darrer any a la resta de la ciutat. I encara en poden ser més, perquè des de les Corts també treballen per posar en marxa un bicibús el 10 de març.

Bicibús a Barcelona: mapa amb tots els recorreguts per anar en bicicleta a l’escola

Actualment hi ha set línies de bicibús amb què les famílies demanen més seguretat per a la mobilitat sostenible