vaga ensenyament

La vaga d’ensenyament convocada durant cinc dies el març del 2022 va començar amb una manifestació amb 22.000 persones al centre de Barcelona. L’aturada dels professors dels dies 15, 16 i 17 de març es repetirà ara, amb una altra vaga el 29 i 30 de març. A betevé ens interessa recollir les diferents opinions al voltant de la vaga d’educació i, per això, llancem una pregunta: Estàs d’acord amb la vaga d’ensenyament?

Més de 8.000 persones han votat en l’enquesta de betevé i el 74 % dels participants es mostren favorables a la vaga d’educació, mentre que el 22 % se’n manifesten contraris. Només un 4 % reconeix que no té clar si dona suport o no a la vaga escolar.

Seguiment de la vaga d’educació: ball de xifres

Els primers dies de la vaga d’ensenyament va suposar una divergència de xifres a l’hora de quantificar-ne el seguiment. El Departament d’Educació i els sindicats van oferir dades molt diferents en aquestes jornades de vaga i manifestacions.

Ara, els sindicats se centren en la vaga del 29 i 30 de març, amb la qual demanen canvis en el currículum, el calendari escolar 2022-23, el català a l’escola i les retallades.