El districte de les Corts canviarà el sentit de circulació de diversos carrers del nucli antic del barri per tal de descongestionar el trànsit dels carrers pacificats. Aquesta intervenció es produeix després de l’allau de queixes que ha rebut el consistori per part dels veïns de la zona que asseguren que la pacificació del entorns de l’Escola Bressol Xiroi i l’Escola Anglesola a l’estiu ha fet augmentar el nombre de cotxes i motos que passen pels carrers del centre per fer drecera.

La Cati Ramoneda és mare d’una nena de P3 de l’Anglesola i assegura que per davant de la porta de sortida “passen més cotxes que mai”, ja que lluny d’evitar passar pel nucli antic, els vehicles hi continuen passant i ara “s’hi estan més estona”, afegeix. L’Escola Anglesa és un dels centres educatius que més ha demanant la pacificació dels entorns.

Pilones que desapareixen

A més, els veïns es queixen que hi ha comportaments incívics que posen en perill els vianants. En Sergio Mutilva, veí i pare de l’Anglesola, assegura que molts dies es troba a terra o al parc la pilona que barra el pas als cotxes al tram pacificat del carrer d’Europa.Em trobo la pilona tirada, perquè la gent l’agafa, la treu i passen cotxes i motos, quan això és un carrer tancat”, explica.

Un veí intenta col·locar manualment la pilona que barra el pas dels cotxes al tram pacificat del carrer d’Europa
Em trobo la pilona tirada, perquè la gent l’agafa, la treu i passen cotxes i motos, quan això és un carrer tancat”
Sergio Mutilva, veí i pare de l’Escola Anglesola

Canvis de sentit per evitar els culs de sac

Bàsicament, el districte preveu canviar el sentit de tres trams de carrers: El de doctor Ibañez serà tot sentit mar i es convertirà així en una de les vies d’entrada directa al barri, juntament amb el carrer d’Europa. També s’afavorirà l’accés pel carrer de Numància, canviant de sentit un tram del carrer de Solà, i la sortida per Joan Gamper, que serà tot de baixada fins a la travessera de les Corts.

L’objectiu és millorar la fluïdesa del trànsit pel centre, evitant culs de sac. D’aquesta manera, el districte preveu que els vehicles que passin pel nucli antic hi estiguin el menor temps possible. El planejament inclou també l’eliminació d’un carril de circulació del carrer d’Europa i la millora de la senyalització. Els canvis es van presentar a l’últim Consell de Barri de les Corts i s’implantaran en els propers dies.