La comunitat educativa ha tornat a sortir al carrer aquest dimecres en la segona jornada de vaga escolar. Unes 10.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en la manifestació, que ha arrencat a la plaça dels Països Catalans i ha avançat per carrer de Tarragona fins a arribar a les portes del Saló de l’Ensenyament. La marxa ha començat aquest matí a Fira de Barcelona. La convocatòria, sota el lema “Prou imposicions i retallades. Escola pública i de qualitat”, ha tornat a ser multitudinària, després que aquest dimarts 22.000 persones sortissin al carrer a protestar.

Durant la manifestació, convocada de forma unitària per tots els sindicats d’educació, s’han corejat consignes com “Cambray, dimissió”, “No va de vacances, va de mancances” i “Els diners públics, a l’escola pública”.

Tensió en arribar al Saló de l’Ensenyament

En arribar a les portes del Saló de l’Ensenyament, els manifestants han intentat entrar al recinte forçant la porta metàl·lica exterior. Un grup de manifestants ha forçat la reixa i s’han tornat a viure alguns moment de tensió, com a primera hora del matí quan obria el Saló i un grup de docents han entrat després de saltar-se l’accés de seguretat.

Tres dies de manifestacions per la vaga d’educació

Durant aquesta setmana hi ha previstes tres manifestacions, coincidint amb la vaga escolar de cinc dies que han convocat els principals sindicats del sector educatiu durant el mes de març. Aquest dimarts, 22.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, i 44.000, segons els sindicats, s’han aplegat al centre de Barcelona durant la primera manifestació per la vaga d’ensenyament. Reclamen una negociació real, la dimissió del conseller Gonzàlez-Cambray i la supressió del nou calendari escolar per al curs 2022-23, entre d’altres.

Dijous les manifestacions continuaran amb una protesta que sortirà a les 11.30 h de la plaça de la Universitat i finalitzarà el recorregut a la plaça de Sant Jaume.

Menys seguiment de la vaga el segon dia

El Departament d’Educació ha xifrat en un 15 % el seguiment del segon dia de vaga a l’escola pública, una xifra que se situa en el 7 % en el cas dels centres concertats. Les dades són més baixes que les que aquest dimarts va donar la mateixa conselleria, del 33 % a l’escola pública i el 8 % a la concertada. El conseller Josep Gonzàlez-Cambray ha afirmat que “la majoria de mestres van anar ahir a l’escola” i ha reclamat als sindicats “que es tornin a asseure a la taula de negociació”.