Els vehicles començaran a circular pel túnel de les Glòries en sentit Besòs aquest dissabte, 6 de novembre. Tot i que ja hem pogut veure el túnel de Glòries per dins, aquest dimecres al matí, des de betevé ja hem pogut provar com serà viatjar-hi en cotxe a partir d’aquest cap de setmana. El recorregut ha durat uns dos minuts, aproximadament. Fem, doncs, el primer viatge en cotxe pel túnel de les Glòries. Puja amb nosaltres!

Una baixada pronunciada a l’entrada

El primer que es trobaran els conductors quan entrin al túnel de les Glòries és una baixada pronunciada, amb un pendent del 7 %, per baixar fins a 25 metres per sota de la cota de la plaça, el punt més profund del túnel. Ha calgut perforar tant avall perquè per sobre passen tres línies de Rodalies i una de metro. Després de la primera baixada, els conductors trobaran una altra pujada per, tot seguit, enfilar el tram fins a la sortida, menys profund.

Com és el nou túnel de les Glòries?

El túnel s’inagurarà aquest dissabte, 6 de novembre, després de sis anys i mig d’obres, i servirà per soterrar el trànsit de la Gran Via. La galeria comença a la confluència de Gran Via amb el carrer de Padilla i acaba a la intersecció amb la rambla del Poblenou. En total té una longitud de 958 metres i consta de dos carrils per al vehicle privat i un per al transport públic. A més, tindrà un radar de tram per controlar la velocitat (50 km/h) al llarg de tot el recorregut, tot i que encara no funcionarà.

35.000 vehicles posaran a prova la mobilitat a la zona

Amb l’entrada en funcionament del nou túnel de les Glòries en sentit Besòs es desviaran sota terra 35.000 vehicles, els que es calcula que surten de Barcelona per la Gran Via cada dia. El trànsit que entri dins de la galeria no en podrà sortir fins al final, ja que no hi ha sortides al mig. L’Ajuntament no preveu grans complicacions de circulació, potser sí alguna saturació al tram de la Gran Via previ a l’entrada del túnel. A més, la infraestructura provocarà alguns canvis en la mobilitat a la zona.