Obres carrer Ballester

Les obres de reurbanització del carrer de Ballester, al districte de Sarrià Sant-Gervasi, ja estan en marxa. Els treballs serviran per pacificar la zona i se centraran en el tram que va de la ronda del General Mitre a l’avinguda de la República Argentina. Tindran una inversió d’1,4 milions euros i amb aquesta actuació l’Ajuntament de Barcelona vol donar resposta a una antiga demanda del veïnat.

Així serà el nou carrer de Ballester

El carrer de Ballester es convertirà en un vial de plataforma única i, segons el consistori, les cruïlles amb els carrers perpendiculars seran a nivell. A més, se’n renovarà el clavegueram, se soterraran els cablejats i s’instal·larà una xarxa de reg nova. Pel que fa a l’enllumenat, està previst renovar-lo completament amb punts de llum multiprojectors de diferents alçades per diferenciar el carrer de Ballester de les dues vies principals.

Una reivindicació veïnal

La reforma del carrer de Ballester arriba un any després del canvi de sentit d’aquesta via per evitar que els cotxes l’utilitzessin com a drecera cap a la ronda del General Mitre des de l’avinguda de la República Argentina. Passaven una mitjana de 5.000 vehicles al dia, el que va provocar queixes veïnals pel soroll i la contaminació que en generaven.