Aviat farà 11 anys que van començar les obres de construcció de la futura estació de la Sagrera. Qui n’ha seguit la progressió pràcticament des de l’inici és el Nicolás Lara. Veí del barri, del carrer de Huelva, diu que hi passa un o fins i tot dos cops al dia i el seu diagnòstic és crític: “Van molt lents”.

Una opinió compartida pel Manuel Pérez, el Josep Garcia i el Jaime “a secas, me llamo Jaime a secas”. Tots ells són assidus al pont de Calatrava. “El 90 % som jubilats, sortim a fer la volteta i aprofitem per venir i veure com va la cosa”. “Hi hauria d’haver més personal. No veig ningú que hi penqui. Hi ha molt ferro però pocs treballadors”, assegura el Josep. Abans de jubilar-se era tècnic de la construcció: “M’encanta recordar vells temps”, diu amb nostàlgia.

El Manuel Pérez no té cap vincle professional amb el món de la construcció però li agrada “veure com cada any evolucionen els materials que fan servir”. Explica també que ja té ganes de veure l’estació coberta “seria un gran benefici per al barri, hi hauria més moviment, més comerç, més de tot”.

“La Sagrada Família s’acabarà abans”

I preguntat sobre si confia a veure les obres acabades el Manuel ironitza i diu que “la Sagrada Família s’acabarà abans que això. Amb l’edat que tinc no crec que ho vegi acabat. És impossible”. El Nicolás tampoc no les té totes: “Espero que acabin aviat. No sé si hi arribaré, amb 72 anys que tinc”. “Hi ha molta feina a fer encara” afegeix el Jaime, que també creu, però, que “malgrat tots venim a dir-hi la nostra cada dia hem de deixar-ho per als entesos en la matèria”.