Les obres a l’avinguda Meridiana per pacificar aquesta via central de Barcelona continuen donant sorpreses. Després que al setembre s’hi va descobrir un tram desconegut del rec Comtal, que ja ha estat documentat i cobert, ara han aparegut antics rails de ferrocarril.

Els rails s’han localitzat en un altre tram de les obres, a tocar del carrer de Mallorca. Les peces es poden veure des del mateix carrer i han revolucionat els experts en trens a través de les xarxes, arran d’una piulada del compte Meridiana en Transformació.

El carril Barlow

El director de Terminus – Centre d’Estudis del Transport, Joan Carles Salmerón, assegura que la troballa són carrils del model Barlow, que es van utilitzar als voltants de l’any 1855 al tram Barcelona-Manresa de la línia que anava fins a Saragossa. Segons Salmerón eren uns rails primigenis que es van fer servir pocs anys perquè els trens descarrilaven amb facilitat.

El MUHBA els conservarà

Com ja ha passat amb altres troballes, el Centre d’Estudis del Transport explica que ja s’ha posat en contacte amb el Museu d’Història de Barcelona perquè aquests fragments de carrils es conservin.