L’obertura del túnel de Glòries de Barcelonaprevista per aquest dissabte en direcció Besòs (de sortida de la ciutat), alterarà la mobilitat a la plaça de les Glòries i als carrers del voltant. La galeria soterrarà la Gran Via des del carrer de Padilla fins a la rambla del Poblenou. Cada dia passen per aquest tram de sortida de la ciutat uns 35.000 vehicles, que ara es desviaran per dins del túnel. En superfície, els cotxes no podran circular pel mig de la plaça en direcció Besòs i hi haurà afectacions.

Per on s’entra i per on se surt del túnel?

Al túnel de Glòries hi accediran de forma directa els vehicles que circulin per la Gran Via de sortida de la ciutat. La rampa d’entrada està a l’altura del carrer de Padilla. També hi tindran accés els cotxes que s’incorporen a la Gran Via des del carrer de Lepant o des de Padilla. Un cop dins, ja no es podrà sortir del túnel fins al final, a l’altura de la rambla del Poblenou. A la sortida, els vehicles podran continuar cap a la C-31 (en direcció Badalona, Mataró i la ronda del Litoral) o bé agafar el lateral de la Gran Via, que va elevat a partir del carrer de Bilbao.

Sense accés a la Gran Via, des de Los Castillejos, Badajoz i Llacuna

Quan els conductors arribin a la boca d’entrada del túnel, a l’altura de Padilla, també es podran desviar pel lateral de la Gran Via en superfície. Ara bé, una illa després es veuran obligats a girar cap a la dreta, al carrer de Los Castillejos, cap al Mercat dels Encants. A diferència del que passa ara, els vehicles que baixin per Los Castillejos no podran girar cap a l’esquerra i agafar la Gran Via i hauran de continuar avall pel mateix carrer.

Per dins de la plaça de les Glòries, en superfície, només es permetrà la circulació de línies de bus de TMB i bicicletes. Per al trànsit privat, per tant, Glòries i els entorns es convertiran en una gran rotonda rectangular formada pels carrers de Los Castillejos, Bolívia, Badajoz/Independència i Aragó. El trànsit que pugi per Badajoz no es podrà incorporar a la Gran Via com fins ara i continuar cap a la C-31. Només estarà permès el gir al lateral per accedir als pàrquings de B:SM i del centre comercial.

Tampoc no es podrà accedir al tronc central de la Gran Via en direcció Besòs des del carrer de la Llacuna. El lateral que hi ha en aquest tram entre el carrer de la Ciutat de Granada i la rambla del Poblenou serà exclusiu per a bus, taxi i veïns. Passarà el mateix al lateral de la Gran Via entre Marina i Padilla.

L’obertura del túnel de Glòries en direcció entrada a la ciutat està prevista per a principis del 2022 i, per tant, de moment no hi haurà cap afectació al trànsit que entra a Barcelona per la Gran Via.