(ACN/redacció) La construcció de la Sagrada Família de Barcelona pateix un nou entrebanc. L’Ajuntament de Gaià (el Bages) estudia anul·lar els permisos que té la Sagrada Família per fabricar les peces al municipi. Segons ha avançat ‘Nació Digital’, l’ajuntament d’aquest municipi disposa de diversos informes —també de la Generalitat i la Diputació de Barcelona— en què es constata que els terrenys on es fabriquen les peces són sòl protegit des de fa 13 anys. El consistori va saber de la possible irregularitat a principis d’any.

La Fundació de la Sagrada Família ha presentat un recurs

Fonts de la Sagrada Família han explicat que les instal·lacions són “legals” però que l’Ajuntament de Gaià els ha informat que s’estan replantejant l’ús del sòl i que potser hauran d’aturar l’activitat. Han presentat un recurs i ara estan en espera de la resolució. Des de l’any 2008, Gaià ha atorgat fins a sis llicències d’activitat a la Sagrada Família.

Ara es planteja declarar-les nul·les si es confirma que els terrenys són espais salvaguardats per plans urbanístics locals (aprovats el 1986 i refosos el 2006), pel Pla director urbanístic del Pla del Bages (2006) i pel Pla territorial parcial de les comarques centrals del govern (2008).

La previsió és que el temple estigui totalment construït l’any 2026, però aquest conflicte amb els permisos podria provocar un nou retard.