L’associació Catalunya Camina, defensora dels drets dels vianants, assegura que molts motoristes de Barcelona incompleixen l’ordenança de circulació de vianants i vehicles aparcant allà on no poden fer-ho o estacionant de incorrectament. Això malgrat que al març de 2018 es va acabar la moratòria de la normativa i la Guàrdia Urbana va començar a sancionar els infractors amb multes de fins a 100 euros. Per això, Catalunya Camina ha presentat una instància al govern municipal per tal que faci complir l’ordenança.

Saturació de la via pública i manca d’aparcaments

Segons l’associació, l’incompliment de la llei i la falta d’un transport públic més potent que desincentivi l’ús del vehicle privat estan contribuint a saturar la via pública. A més, tot i que des de 2015 s’han creat unes set mil noves places d’aparcament per a motos, Catalunya Camina afirma que no n’hi ha prou tal com ja han reivindicat més d’un cop els motoristes. I apunta que els ciutadans més perjudicats són les persones amb problemes de mobilitat.

L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb els responsables de Catalunya Camina per tal de concertar una cita després de l’estiu en què, plegats, puguin parlar sobre la qüestió. A més, l’associació apunta que de cara a la setmana de mobilitat sostenible de setembre preveu accions per denunciar aquest problema.