Gairebé la meitat de les motocicletes mal aparcades a la vorera han baixat a la calçada gràcies a la campanya informativa i sancionadora elaborada per l’Ajuntament. Aquestes són les dades facilitades pel consistori un cop finalitzada la iniciativa que fomenta l’aparcament d’aquests vehicles a la calçada. Concretament, entre desembre del 2017 i octubre del 2018 el govern municipal ha reduït 1.629 motos aparcades en vorera en 60 punts de la ciutat, xifra que suposa un 44 % menys de vehicles.

La campanya s’ha fet durant deu mesos en sis fases, en cadascuna de les quals s’ha actuat en deu zones de la ciutat. Cada fase ha dut a terme una setmana d’avisos i d’actuació d’informadors. Un cop transcorregut aquest temps, l’Ajuntament ha sancionat aquells vehicles que incomplien la normativa.

Objectiu: menys motos a les voreres

Segons el consistori, els objectius d’aquesta campanya informadora i sancionadora són:

  • Reduir els riscos als espais amb vianants.
  • Conscienciar els motoristes sobre la prioritat dels vianants en l’espai públic.
  • Fer complir la normativa d’aparcament de motocicletes.
  • Fomentar la convivència i el civisme en l’ús de l’espai públic.

6.866 noves places d’aparcament de motocicletes en calçada

La campanya municipal per baixar les motocicletes aparcades a la calçada ha anat acompanyada de la creació de places d’aparcament. Des del 2015, Barcelona té 6.866 noves places d’aparcament per a motos en calçada. Actualment, a la ciutat hi ha 175.000 places d’aparcament per a motocicletes a la via pública, de les quals el 37,8 % són en calçada.