A les 12 h ha d’aquest dimecres ha començat una nova jornada de vaga parcial a Renfe convocada pel sindicat CGT. L’aturada, la segona de l’estiu, serà de vuit hores dividides en dos trams:  de 12 del migdia a 4 de la tarda i  de 8 del vespre a 12 de la nit. De moment, els trens circulen amb menys freqüència, però no hi ha aglomeracions ni a les andanes ni a les taquilles.

El Ministeri de Foment i el Departament de Treball han decretat serveis mínims del 40 % a Rodalies i el 78 % a l’AVE i llarga distància. La resta de la jornada els trens circularen amb normalitat.

Seguiment de la vaga del 2’2 %

Segons Renfe, la vaga convocada pel sindicat CGT no ha tingut gaire incidència i no ha causat cues ni aglomeracions. Asseguren que es tracta d’un sindicat minoritari i xifren el seguiment de la vaga en un 2’2 % arreu d’Espanya. Unes xifres que el sindicat CGT ha confirmat a betevé, tot i que ho ha matisat. Afirmen que Renfe ha fet treballar com a serveis mínims un percentatge molt alt de treballadors d’alguns llocs de feina, com els maquinistes. En aquest sentit, afirmen que entre els treballadors que no estaven convocats com a serveis mínims, el seguiment a la vaga ha estat entre el 80 i el 90 %.

La d’aquest dimecres és la segona jornada de vaga parcial a Renfe de l’estiu després de l’aturada de finals de juliol. La CGT  denuncia que no s’està complint la reducció de jornada laboral setmanal que s’havia acordat amb la companyia i que obliga al personal a treballar menys hores a la setmana durant l’estiu. I encara hi haurà dues aturades més: el 30 d’agost i l’1 de setembre, dates que coincidiran de ple amb l’operació tornada de les vacances.

Estiu de vagues

Aquesta nova convocatòria de vaga a Renfe se sumarà a una altra aturada a l’aeroport, on els treballadors dels controls de seguretat fan vaga indefinida des del 9 d’agost.