L’Ajuntament ha enfortit el control sobre els bicitaxis amb l’objectiu de reunir-ne “dràsticament” el número que operen a Barcelona, sobretot al litoral. Actualment a la ciutat hi ha uns 2.000 bicitaxis i, d’aquests, tant sols 500 hi operen legalment, tal com ha explicat aquest dimecres el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Collboni, a més, ha assegurat que la intenció del consistori és que “els que tinguin permís siguin els mínims possibles”.

Una de les accions que s’han posat en marxa és l’increment dels punts de control d’aquests vehicles, sobretot en aquelles zones on són més freqüents i on incideixen més sobre la vida veïnal com el front marítim, l’avinguda de la Catedral o el passeig de Colom. Durant el mes de juliol, es van requisar 122 bicitaxis per no complir amb la normativa, el doble que el mes de juny.

Els bicitaxis “estan en un llimb normatiu”

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha explicat que l’Ajuntament ha iniciat un treball tècnic juntament amb la Dirección General de Tráfico (DGT) i que properament també es reunirà amb la Generalitat amb l’objectiu d’establir un marc normatiu perquè operin els bicitaxis. En aquest sentit, Alarcón ha destacat que aquests vehicles tenen “un llimb legal” perquè “no estan regulats de cap manera en el codi de circulació”.