salvaorelles mascaretes

Dur mascareta s’ha convertit en més que una recomanació per fer front a la propagació del coronavirus, ja que fins i tot en alguns espais com al transport públic i en altres activitats les mascaretes ja són obligatòries. Es tracta d’un producte usat durant moltes hores al dia per a molts professionals, sobretot els sanitaris, que n’han començat a notar les conseqüències a les orelles. Per això en les darreres setmanes, està aflorant un nou producte, el salvaorelles, per subjectar les mascaretes i evitar utilitzar les orelles. Permeten subjectar les gomes de les mascaretes a la part posterior del cap. Els primers salvaorelles han sorgit a través d’imressores 3D, però també hi ha altres maneres per fer un salvaorelles a casa de forma fàcil.

Salvaorelles amb impressores 3D

La xarxa s’ha omplert de voluntaris amb impressores 3D que estan fabricant salvaorelles per als sanitaris. Davant les molèsties de milers de sanitaris, la iniciativa la va llançar Héctor Castiñeira, infermer i creador del compte Enfermera Saturada, a través d’un missatge de Twitter:

Poc després, la petició es va fer viral i la comunitat de “makers”, és a dir, les persones voluntàries que estan fabricant material sanitari de forma altruista amb impressores 3D aquests dies des de casa, han començat a fer proves de disseny i compartir documents. En aquestes últimes setmanes, comunitats com Covid Makers Catalunya han posat a l’abast de tothom models d’impressió 3D descarregables per fer salvaorelles des de casa. També s’estan distribuint als diferents hospitals, centres sanitaris i residències de Catalunya, com ara a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona:

Fer un salvaorelles a casa

Ara bé, si no tenim impressora 3D i volem protegir les orelles durant l’ús de la mascareta, també podem fer un salvaorelles a casa amb diverses opcions. A les xarxes alguns usuaris també estan penjant els seus models per fer salvaorelles casolans i improvisats, des de clips d’enganxar fulles, fins a gomes de ganxo, pinces de bossa, o botons. En recollim algunes idees a continuació.