desconfinament regions sanitàries coronavirus

(ACN) El Departament de Salut assegura que el Govern espanyol ha acceptat que Catalunya utilitzi les regions sanitàries i no les províncies com a marc de referència per al desconfinament. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha plantejat aquest diumenge al ministre de Sanitat, Salvador Illa, la petició de Catalunya i de l’Ajuntament, i el socialista, segons Vergés, l’ha acceptada. Illa, s’ha obert en diverses ocasions a aquesta possibilitat.

El Ministeri de Sanitat, però, nega que hagi acceptat la petició de la consellera i asseguren que “no hi ha res en ferm”. El Govern espanyol recorda que l’opció d’estudiar propostes alternatives a les províncies es preveu en el BOE publicat aquest diumenge, però neguen cap decisió.

Barcelona ciutat, una regió amb entitat pròpia

Tot i que a Catalunya hi ha set regions sanitàries, la proposta del govern català és fer les fases de desescalada amb nou àrees, dividint la de Barcelona en tres territoris. Serien, doncs, les següents zones: Terres de l’Ebre, Tarragona, Barcelona ciutat, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Catalunya Central, Lleida, Alt Pirineu i Aran, i Girona.