(ACN) Iberia ha anunciat aquest diumenge que oferirà la possibilitat de fer tests serològics de la covid-19 als seus 17.000 empleats a mesura que es vagin reincorporant a la feina durant la desescalada per la crisi del coronavirus. En un comunicat, Iberia ha dit que en un primer moment farà proves a 2.500 treballadors a aeroports, manteniment i tripulació, i després els anirà ampliant a la resta. Les proves es fan en col·laboració amb Quirónsalud i l’objectiu, segons l’empresa, és “dotar a tots els empleats d’un nivell de protecció avançat davant de la covid-19”. A més, Iberia promourà la desinfecció d’instal·lacions, les mesures d’higiene i l’ús d’EPI, i mantindrà el teletreball en les places on sigui possible.

Els tests seran voluntaris i comptaran amb tres fases: la primera, en el moment de reincorporar-se al lloc de feina, la segona, al cap de 15 dies, i una tercera un mes després de la segona prova. Les proves es faran en unitats bàsiques de salut a les mateixes instal·lacions d’Iberia o a la xarxa de centres de Quirónsalud.

Addicionalment, Iberia oferirà als empleats que s’incorporin després d’una baixa mèdica per covid-19 l’opció de fer un test PCR. També podran optar-hi els treballadors que en els tests ràpids hagin tingut un resultat IgM negatiu i IgG positiu, i els que tinguin contacte estret amb algun altre treballador que hagi donat IgM positiu.

L’empresa també està estudiant implantar altres mesures com càmeres termogràfiques pel control de la temperatura.