La forta tempesta que ha caigut aquest dissabte al migdia a Barcelona ha inundat diversos punts de la  ciutat. Han estat unes inundacions que han comportat diverses complicacions a la xarxa de metro de la ciutat.

L’estació de Verdaguer de l’L4 ha hagut de ser desallotjada a causa de la forta pluja que ha caigut a la zona. A les 12.24 h l’aigua ha entrat sense control a les andanes, fet que obligat a tancar l’estació, que finalment ha reobert a les 16.15 h. Malgrat la forta aigua que ha negat l’estació, els trens han pogut continuar circulant, però sense aturar-se.

Aquesta no ha estat l’única afectació del dia. Des de les 14.20 h i durant sis hores, a l’estació de Paral·lel els trens de l’L3 direcció Zona Universitària tampoc no s’han aturat. La pluja ha provocat un gran bassal d’aigua a les vies que dificulta la circulació dels trens. L’aigua també ha obligat a tancar temporalment el vestíbul secundari de l’estació.

Metro Paral·lel tancat

L’estació de Sants també s’ha vist afectada per l’aiguat. Durant una hora els trens de l’L3 no s’han aturat. Actualment, continua tancat un dels vestíbuls d’accés a les andanes. A més, s’ha tancat l’enllaç de plaça d’Espanya amb els Ferrocarrils de la Generalitat, ha quedat completament cobert d’aigua, fet que obligar a fer el transbordament per pel carrer.

Complicacions a les carreteres i a l’aeroport

Els cotxes i les motos també han patit les conseqüències del fort aiguat, amb arbres que han caigut a tocar de la ronda de Dalt. Aquesta mateixa via s’ha inundat en diversos trams. Per exemple, a l’altura de la sortida 15, a l’Hospitalet, sentit Llobregat. Als túnels de Vallvidrera també s’han produït grans bassals en un dels carrils de circulació que ha dificultat el trànsit de vehicles.

La tempesta també ha alterat la mobilitat per aire. Les fortes ratxes de vent han obligat a suspendre el servei del telefèric.

A l’aeroport del Prat l’aigua s’ha filtrat en diversos punts de les instal·lacionsDiversos vols han estat suspesos durant aquest dissabte per culpa de la tempesta. A això cal sumar els retards, tant pel fort aiguat com per la vaga dels treballadors d’Iberia.