Avió de vueling

A causa de la tempesta l’aeroport del Prat ha deixat d’operar durant vint minuts. A la una del migdia no s’enlairaven ni aterraven avions a l’aeroport. Segons Aena, a les 13.30 h la millora de les condicions climatològiques han permès restablir la circulació parcialment, deixant aterrar els avions. Vint minuts més tard s’han reprès les operacions d’enlairament, encara que de forma escalonada.

Durant la mitja hora en què les pistes del Prat han estat totalment impracticables, nombrosos avions han hagut de fer tombs a l’espai aeri esperant poder aterrar i cinc han hagut de ser desviats a d’altres aeroports: entre ells un Easyjet procedent de Basilea (Suïssa) s’ha redirigit a Girona i un Ryanair que venia d’Hamburg (Alemanya) s’ha desviat a Reus (Baix Camp).

Prèviament, Aena havia activat l’alerta de llamps, que havia obligat a reduir la capacitat d’operacions a la meitat.

La incidència coincideix amb la vaga del personal de terra i de manteniment d’Iberia a l’aeroport del Prat d’aquest cap de setmana. Això ha complicat encara molt més el trànsit de l’aeroport, que ja acumulava diversos retards i cancel·lacions.