Per sorpresa dels usuaris, TMB ha decidit que un bus llançadora faci tot el recorregut de la Línia 1 del metro des de la parada del Fondo fins al Clot per cobrir tot el trajecte que està tallat per obres. El servei es posarà en marxa el 25 de juliol i estarà funcionant fins al 30 d’agost, quan està previst que finalitzi el tall del metro.

S’espera que la mesura serà ben rebuda pels usuaris que es queixen del servei alternatiu actual, perquè està format per dues línies que fan el trajecte per separat, una que funciona entre el Clot i Fabra i Puig i l’altra, entre Onze de Setembre i el Fondo. Els viatgers han criticat des del primer dia que si necessiten enllaçar un bus amb l’altre han de fer un transbordament a peu de 10 minuts.

Amb la mesura en marxa hi haurà un autobús que enllaçarà una per una totes les parades de metro compreses entre el Fondo i el Clot i hi haurà un altre servei d’autobús que connectarà com fins ara l’estació de Fabra i Puig amb la del Clot.

El canvi és possible “per un descens de la mobilitat”

Diu TMB que ha pogut introduir aquest canvi en la ruta perquè la mobilitat a la zona afectada disminueix, com també hi ha un descens en la demanda del transport públic del tall afectat d’un 50 % respecte als mesos d’hivern. El juliol es registren unes 90.000 entrades a la Línia 1, entre el Fondo i el Clot, i de cara a l’agost cauran les entrades fins a les 50.000.

Segons TMB, amb el canvi en marxa els autobusos milloraran les necessitats dels veïns de Sant Andreu i també la mobilitat dels ciutadans de Santa Coloma.

De la seva banda, alguns usuaris han celebrat el nou recorregut que farà el bus llançadora.