La forta tempesta que ha caigut a Barcelona ha deixat afectacions importants arreu de la ciutat. Diverses carreteres i carrers han quedat inundats per la tempesta, que s’ha allargat durant gairebé una hora. El metro, amb diversos talls per les obres d’estiu, també s’ha vist afectat amb inundacions a diverses estacions que en algun cas, com el de Verdaguer, han hagut de ser desallotjades.

Dos dels barris on la pluja ha caigut amb més intensitat han estat Sarrià i les Corts. A l’avinguda Diagonal a l’altura de Gran Via de Carles III, l’aigua ha inundat tant els carrils dels cotxes com la vorera i el carril bici. A l’encreuament del carrer Major de Sarrià amb el de Nou de Santa Eulàlia, l’aigua baixava amb molta força perquè el clavegueram no ha pogut absorbir tota l’aigua.

Activat el pla d’emergència per insuficiència drenant

Protecció Civil de Barcelona ha activat durant bona part del migdia el Pla d’actuació d’emergència municipal (que ha quedat desactivat a les 16.27 h) per risc d’insuficiència drenant en fase d’alerta a causa de la pluja a la ciutat. Els bombers han rebut fins a les 16.30 h 340 peticions de servei.

 

Davant la possibilitat de més pluges, l’Ajuntament recomana:

  • Revisar desguassos i baixants d’aigua i eliminar acumulacions de brossa.
  • Retirar de l’exterior mobles i objectes que puguin ser arrossegats per l’aigua.
  • Guardar els productes tòxics fora de l’abast de l’aigua.
  • Tenir a mà un telèfon mòbil, medicaments indispensables, roba d’abric i documentació personal.

La ronda de Dalt ha estat també una de les vies més afectades per la pluja. Els usuaris han compartit a les xarxes com un dels carrils estava cobert completament per l’aigua a l’altura de la sortida 15, a l’Hospitalet, sentit Llobregat.

La forta pluja també ha deixat afectacions a barris cèntrics com Sant Antoni. A la ronda de Sant Pau l’aigua s’acumulava fins arribar a cobrir els peus.

També s’han hagut de desallotjar locals de la ciutat per inundacions, després que l’aigua hagi entrat a les plantes baixes. És el cas del cinema Cinesa Diagonal, tal com informen alguns usuaris a les xarxes.

Arbres caiguts

La forta pluja i les ratxes de vent que han bufat durant la tempesta han provocat que alguns arbres de la ciutat hagin quedat malmesos. A l’encreuament dels carrers d’Elkano i de la Concòrdia, al Poble-sec, un arbre ha caigut sobre un cotxe. La Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit per retirar-lo. A Gràcia, just al davant del Bosque Multicines, un arbre ha quedat arrencat i ha caigut a terra.

Bosque multicines

A les platges ha tornat a primera hora de la tarda la bandera vermella per la mala qualitat de l’aigua a causa de la tempesta.

Mig miler de persones sense llum a Sarrià-Sant Gervasi

Mig miler de veïns del districte de Sarrià-Sant Gervasi s’han quedat sense llum a causa de l’aiguat. L’avaria més greu s’ha produït a causa de la inundació del centre de transformació de la plaça de Gal·la Placídia, que ha afectat 337 usuaris. Segons informa Endesa, els tècnics han aconseguit resoldre el problema a les 19.17 h. D’altra banda, s’ha registrat també una incidència de baixa tensió a Vallvidrera que afecta 108 abonats. En aquest cas ha estat un arbre caigut sobre la línia el que ha provocat l’avaria i segons la companyia encara s’hi treballa.