Els Mossos d’Esquadra investiguen una baralla al metro, dimecres al vespre, a l’estació d’Espanya de l’L1 que, segons Europa Press, ha acabat amb la detenció per part de la Guàrdia Urbana de dos individus. La policia catalana no tanca la porta que el cas pugui tenir connotacions homòfobes però per ara treballa amb la hipòtesi que s’hagi pogut produir un possible delicte de lesions.

Segons ha apuntat Europa Press (EP), la víctima va ser colpejada per quatre homes i dues dones per ser “massa gai”. La víctima ha assegurat, en una piulada a Twitter, que té marques de manilles als canells, perquè dos dels agressors eren vigilants de seguretat del suburbà que, en el moments dels fets, estaven fora de servei.

En aquest sentit, TMB ha obert una investigació interna per la participació en la baralla dels dos treballadors de l’empresa de seguretat. Per la seva banda, l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) també ha anunciat l’obertura d’una actuació d’ofici per l’agressió. Segons recull EP, si es confirma l’agressió amb connotació homòfoba, tindria més sentit la petició que fa l’entitat pel fet que “falta més formació” en tots els àmbits.

L’Observatori registra fins a quatre agressions homòfobes al metro aquest 2019

Coincidint amb aquesta nova agressió, l’Observatori contra l’Homofòbia ha donat a conèixer que des que ha començat l’any s’han registrat un total de 91 incidències per LGTBIfòbia. D’aquestes, un total de 39 han tingut lloc a la ciutat de Barcelona, i quatre han passat al metro.