Pluja Barcelona

El pas d’un embossament d’aire fred, combinat amb la calor i la humitat acumulada dels darrers dies ha acabat generant ruixats i tronades puntualment fortes en el conjunt del país. Dissabte, de matinada, ja han descarregat davant de la costa barcelonina i en trams de la Costa Daurada. Al llarg del matí, però, han sorgit nous nuclis de precipitació cap al Pirineu i el prelitoral. A mig matí les fortes tempestes del Vallès i el Baix Llobregat han començat a afectar la ciutat de Barcelona.

La tempesta ha entrat per Collserola i el cantó del Llobregat pels volts de les 12 h. En pocs minuts ha abraçat tota la ciutat, i al seu pas ha deixat registres molt notables de precipitació. En poc més de 30 minuts s’han acumulat registres d’entre 20 i 40 litres a bona part de Barcelona.

La pluja ha provocat nombroses incidències a causa de la forta intensitat, fins i tot, el tancament de l’aeroport o el desallotjament i la inundació de l’estació de metro de Verdaguer. L’estació meteorològica de Meteoclimatic del barri de Sants ha anotat una punta màxima d’intensitat de 576 litres, és a dir, si hagués plogut amb la mateixa força durant una hora s’haurien acumulat 576 litres per metre quadrat.

pluja dissabte 27 juliol
Precipitació acumulada fins a les 20 h de dissabte

La intensa precipitació ha afavorit, de retruc, una forta davallada del termòmetre. L’estació meteorològica de betevé ha registrat un descens de sis graus en poc més de trenta minuts.

evolució temperatura
Evolució de la temperatura al Poblenou

Tornarà a ploure?

Els xàfecs han anat clarament de baixa a partir del migdia, s’han allunyat mar endins. La tarda ha estat molt més estable i s’han obert algunes clarianes. Al vespre, per contra, les tempestes han tornat a proliferar cap al nord de la regió metropolitana.

Els ruixats podrien tornar a afectar Barcelona a darrera hora de dissabte i durant la nit de dissabte a diumenge, malgrat que no serien ni de bon tros tan importants. Diumenge es preveu que sigui un dia molt estable i marcat per l’ambient assolellat.

El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats diversos avisos de perill alt d’intensitat de precipitació.

Així ha entrat la tempesta per Collserola.