El sector de les VTC ha suspès temporalment l’activitat a la ciutat de Barcelona “fins que la situació torni a la normalitat”. Així ho ha anunciat a través d’un comunicat UNAUTO, la principal associació d’aquest sector. La decisió, que suposa l’aturada momentània de les empreses Uber i Cabify, ha estat motivada, segons el mateix escrit, per “les greus agressions” registrades durant la vaga de taxis d’aquest dimecres.

Segons els empresaris de les VTC, alguns dels seus conductors han estat víctimes de diversos “atacs organitzats” que atribueixen a “grups radicals“. A més, es mostren “indignats” per la “impunitat amb què operen” i asseguren que treballaran “amb les autoritats perquè els culpables siguin detinguts i jutjats”. En aquest sentit, demanen “l’empara de les forces de seguretat” perquè “protegeixin els milers de treballadors del sector de les VTC als quals no només es nega el dret a treballar, sinó que veuen perillar la seva integritat física de manera cada cop més acusada”.

Paral·lelament, s’han difós algunes imatges d’aquestes agressions. En un vídeo, es veu un vehicle VTC amb vidres trencats que intenta fugir d’un grup de manifestants que l’empaiten. En un altre, alguns dels taxistes en vaga rodegen un altre cotxe, a l’interior del qual hi ha una família francesa, usuària del servei de transport, i li donen cops i el ruixen amb esprai, mentre el conductor intenta impedir-ho. En un tercer enregistrament, es veu com un vehicle VTC marxa corrents dels voltants de l’hotel Palace, a la Gran Via amb Roger de Llúria, on un grup de manifestants han llançat un pot de fum.