Els taxistes exigeixen al Ministeri de Foment que retiri el recurs contra la normativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que regula les llicències VTC. L’entitat Élite Taxi denuncia que si no s’acaba el conflicte es posarà fi al sector. Si no, han amenaçat de bloquejar infraestructures del Ministeri de Foment, com el Port de Barcelona.

Una de les accions plantejades és bloquejar l’entrada i sortida de camions del port. “Els tocarem la butxaca i deixarem la ciutadania en pau”, adverteix el portaveu d’Elite Taxi, Alberto Álvarez. “Si no hi ha voluntat política, ens liquidaran. Ens obligaran a conviure amb 5.000 VTC fent la nostra professió. S’acabarà la pau social. Serà un conflicte diari”, ha continuat.

Elite Taxi condemna les agressions contra els vehicles VTC

El sector del taxi ha començat aquest dimecres una vaga de 48 hores contra la suspensió per part del TSJC de la norma que regula les llicències VTC. Per rebutjar la decisió judicial, els taxistes han convocat una gran manifestació a la ciutat. Durant la protesta s’han produït agressions contra conductors de vehicles que treballen per a empreses com Uber o Cabify. Alberto Álvarez ha condemnat aquests actes. “Condemnem la violència en qualsevol cas. Però també condemnem la inacció dels polítics que provoquen que després als carrers hi hagi guerres com les que hi ha hagut avui”, ha puntualitzat Alberto Álvarez.

Cunillera: “Els fets violents els hem de condemnar sempre”

La suspensió de la normativa de l’AMB ha arribat després d’un recurs presentat pel Ministeri de Foment. La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, assegura que un informe tècnic avisava d'”invasió de competències“. Ha defensat el dret de vaga dels taxistes, però no comparteix les agressions produïdes. “Faig una crida perquè tothom exerceixi el seu dret de vaga respectant el dret de la resta de ciutadans. Els fets violents els hem de condemnar sempre, no es poden acceptar”, ha criticat.