El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit aquest divendres mantenir la suspensió cautelar del reglament que deixava més de 1.000 llicències de VTC sense permís per funcionar a Barcelona mentre no es resol el recurs de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Dijous, en plena vaga de taxistes, es va fer una vista sobre la mesura cautelar de suspendre aquesta normativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El ministeri hi va recórrer en contra perquè considera que envaeix competències de l’estat.

Després de més de 30 hores d’aturades, Foment va anunciar aquest dijous a la tarda que retirava la petició de mesures cautelars. Els taxistes havien deixat clar que si la decisió del TSJC no els era favorable farien mobilitzacions més contundents.

Els taxistes, decebuts

Portaveus del sindicat de taxistes Elite han valorat la decisió del TSJC com a negativa i defensen que “hi havia arguments molt sòlids per aixecar la mesures cautelar”. Els sindicats de taxistes tenen previst fer una assemblea, probablement aquest divendres a la tarda, per decidir si convoquen més accions de protesta.

Colau lamenta la decisió del TSJC

ACN- L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat que el TSJC hagi mantingut la suspensió del reglament de l’AMB. “És molt mala notícia”, ha dit. “El que fa és allargar el conflicte de forma absolutament innecessària“. Colau ha defensat la regulació metropolitana que exigeix als VTC, com Uber o Cabify, una segona autorització per operar als municipis de l’àrea metropolitana i s’ha mostrat plenament convençuda que l’AMB té les competències per fer la normativa. L’alcaldessa ha assegurat que el Ministeri de Foment “té la solució a les seves mans. Només que modifiquin un paràgraf de la llei [d’ordenació de transports terrestres], en un decret llei en el proper consell de ministres, [el ministeri de Foment] pot esvair qualsevol mena de dubtes”, ha argumentat.