La plataforma Eixample Respira s’ha mostrat preocupada davant la proposta que han fet alguns partits polítics i entitats d’ampliar la moratòria de la zona de baixes emissions. Des de la plataforma defensen que aquests plantejaments pretenen “afeblir encara més la ja de per si insuficient proposta d’ordenança” i critiquen que, davant dels riscos que suposa la contaminació per a la salut, “els grups polítics no actuïn amb la urgència i responsabilitats necessàries”

Mesures més restrictives

Segons han expressat des d’Eixample Respira en un comunicat, a Barcelona se superen de manera reiterada els nivells legals de diòxid de nitrogen establerts per la Directiva Europea 2008/50. No obstant, el Pla Metropolità de Mobilitat Urbana reconeix que la zona de baixes emissions només seria eficaç per complir els límits marcats per la norma europea si, a més de restingir la circulació de vehicles sense etiqueta, es limités la circulació dels dièsels amb etiqueta groga. Una mesura, però, que no està prevista fins al 2024.

Eixample Respira també ha impulsat un manifest per exigir mesures per millorar la qualitat de l’aire al voltant de les escoles. Fins ara, l’han signat una cinquantena de centres educatius.