El director de la DGT, Pere Navarro, ha explicat que l’organisme encarregat de regular la mobilitat a l’estat prioritzarà la instal·lació de filtres antipartícules a camions i autocars, per damunt del cotxe particular. Durant la presentació de les millores en seguretat als busos de TMB, Navarro ha reiterat que la DGT està estudiant aquesta mesura, amb l’ull posat en l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions (ZBE) de Barcelona.

El director de l’organisme ha dit que “estem en el bon camí, primer amb les empreses que tenen flotes [de vehicles]”. En cas d’aprovar un reglament que homologui la instal·lació de filtres com a opció per obtenir l’etiqueta ambiental de la DGT, els camions i autocars suposarien una primera fase. Després en vindria una de segona amb el cotxe privat: “S’haurà de veure”, ha dit Navarro.

La instal·lació dels filtres antipartícules per adaptar-se a les restriccions contra la contaminació atmosfèrica és una proposta que neix des de diferents sectors afectats per la ZBE. Els primers a reclamar-la, precisament, van ser els transportistes de passatgers. Després també s’hi va afegir la Plataforma d’Afectats per les Restriccions Circulatòries (PARC).