El Saló d’Ocasió 2019 ha centrat els esforços a oferir vehicles seminous amb garanties de poder circular per Barcelona a partir de l’any que ve, quan entrarà en vigor la Zona de Baixes Emissions (la nova normativa de circulació a la ciutat).

El president del saló, Jaume Roura, ha assegurat que els 3.500 cotxes que s’ofereixen en aquesta edició tenen l’etiqueta mediambiental i que podran circular per l’interior de la capital catalana. De fet, bona part del públic d’enguany s’ha acostat a la fira en busca d’aquests vehicles amb preus d’entre 3.000 i 100.000 euros.

Públic al Saló d'Ocasió 2019

Crida a no responsabilitzar només el sector de l’automòbil de la contaminació

Roura és optimista i ha assegurat que, amb el context actual, esperen vendre tots els vehicles. També ha fet una crida a les administracions a no estigmatitzar el sector de l’automòbil perquè defensa que és el més perjudicat per l’aprovació de la ZBE.

El president del Saló Ocasió ha donat xifres i ha afirmat que els cotxes només suposen un 17 % del total d’emissions de diòxid de carboni (CO2) a l’atmosfera. A més, Roura defensa que el sector ha evolucionat tant a nivell tecnològic com pel que fa a les emissions contaminants i ha assegurat que tots els vehicles nous que es fabriquen són pràcticament “nets”. D’una banda, ha explicat, hi ha els elèctrics que no generen gasos, i, de l’altra, hi ha els de combustió, que tenen una emissió mínima.