Els entorns de l’entrada principal del Parc Güell pel carrer d’Olot s’han pacificat. La mesura que restringeix l’accés de vehicles evita que es creï el caos circulatori que feia anys denunciaven els veïns, sobretot de taxis i vehicles amb llicències de VTC. Tot i celebrar que aquesta regulació ha millorat la mobilitat de la zona, les famílies de l’Escola Baldiri Reixac ―situada a l’interior del parc― demanen que se’ls permeti accedir a la zona restringida al trànsit, com poden fer els veïns de la zona.

Des del mes de setembre, pel carrers propers al Parc Güell no hi poden circular cotxes. L’àrea compresa entre el carrer d’Olot, el de Larrard, Marianao i la rambla de Mercedes s’ha pacificat restringint l’accés de vehicles. D’11 del matí a 8 del vespre només poden passar-hi veïns, el Bus del Barri i els vehicles de servei. Amb aquesta mesura s’han evitat les aglomeracions, sobretot de taxis i vehicles amb llicència de VTC, que es creaven a l’entrada del parc.

Les famílies reclamen accés amb vehicle

La restricció circulatòria ha estat celebrada pels veïns i les escoles de l’entorn. Tot i això, aixeca alguna crítica. Les famílies de l’Escola Baldiri Reixac, situada a l’interior del parc, ja no poden arribar en cotxe a recollir els nens. Tot i que asseguren que és només un 6 % les que usen el vehicle privat, creuen que haurien de tenir-hi accés.

Diuen que cal “trobar una solució, perquè els pares del Baldiri Reixac i els altres col·legis com el Reina Elisenda, que també tenen aquest problema, puguin accedir-hi“. Per Javier Baile, membre de la comissió de mobilitat de l’AFA de l’Escola Baldiri Reixac, “el que demanem és amb tot l’horari que està restringit, o sigui tractar com a veïns els pares del col·legi“. Les famílies creuen que han de tenir accés durant tot l’horari, de la mateixa manera que ho fan els veïns, ja que consideren que els nens són part del veïnat de la zona.

El 2020 s’instal·laran pilones

De moment, agents cívics i senyals informen de la limitació, que es consolidarà durant el primer trimestre de l’any vinent amb la instal·lació de pilones. Les famílies de l’escola esperen que, abans de la col·locació de les pilones, es trobi una solució: “En aquest horari tenim l’hora de dinar, l’hora de sortida dels nanos i extraescolars també, hem de mirar de tenir alguna manera la possibilitat que els pares amb un carnet, igual que tenen els veïns, puguin accedir a la zona restringida“, apunta  Baile.

Des del districte de Gràcia s’ha convidat a les famílies a participar en la Taula del Parc Güell. El dia 4 de desembre hi ha una nova reunió per valorar la pacificació de la zona. Tot i això, el consistori ja ha manifestat que, tècnicament, és difícil incloure les famílies amb un horari en aquesta restricció.