(ACN / Redacció) Era una de les últimes veus que faltava per pronunciar-se sobre la possibilitat d’implantar a Catalunya un confinament per vegueries en substitució del tancament comarcal vigent fins al proper dilluns, dia 19. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’hi ha referit aquest dijous: “Sabem que la Generalitat ha plantejat les vegueries, cosa que ens semblaria bé, perquè és més ampli que el metropolità”. Amb tot, ha indicat que caldrà esperar per veure què acaba decidint el govern.

En aquest sentit, les últimes setmanes, l’Ajuntament ha redoblat la pressió cap a la Generalitat per evitar que la ciutat se sotmeti a un confinament comarcal. Segons va apuntar la mateixa alcaldessa la setmana passada, aquest tipus de tancament “no funciona” i “provoca l’efecte contrari” i, per això, el consistori era partidari d’aplicar un confinament metropolità en el cas de Barcelona. La intenció és també evitar imatges de massificació en punts calents com són les platges.

En espera de la decisió del Procicat

La possible modificació de les restriccions en la mobilitat s’haurà de determinar en el marc del Procicat. En tot cas, el debat per modificar el tancament comarcal ha agafat embranzida les últimes hores, sobretot després que dimarts, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, donés gairebé per fet el canvi a un confinament per vegueries al programa ‘bàsics’, de betevé. A més, aquest dimecres Interior va avalar que el Procicat reconsideri la decisió i la consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, va deixar la porta oberta a impulsar el canvi, en considerar que “la quarta onada s’ha de poder gestionar diferent”.