Ada Colau

(ACN) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insistit a demanar el confinament metropolità i ha assegurat que als responsables sanitaris amb qui parla “no els sembla fora de lloc”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Colau no ha volgut entrar en polèmiques sobre per què si això és així la mesura no s’acaba aplicant, però ha reivindicat que “no pot ser que per evitar polèmiques internes no es faci una mesura coherent amb l’objectiu que es persegueix”.

L’alcaldessa ha explicat que aquest dimecres va parlar amb la portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, i amb el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, i mantenen una interlocució permanent amb Salut. Ha afegit que, “en general”, la resta de municipis de l’àrea hi estan d’acord.

El confinament metropolità, “de sentit comú”

Colau ha defensat que és de “sentit comú” que en el cas de l’àrea de Barcelona el confinament sigui metropolità, perquè s’ha vist que el comarcal “no funciona” i “provoca l’efecte contrari”. Ha alertat que es genera una situació de “risc sanitari”, ja que hi ha aglomeracions per la manca d’espai físic per a tots els ciutadans.

Ha posat sobre la taula que es tracta d’una qüestió sanitària i no política, però ha reconegut que a la Generalitat “hi ha diferents ànimes, diferents plantejaments i consideracions”. “No hi vull entrar”, ha manifestat.

Sobre si aquest confinament metropolità ha d’incloure tots els municipis, Colau ha dit que aquesta és la seva proposta inicial, però ha obert la porta a “plantejar un altre límit”. En tot cas, ha assegurat que ha de ser un límit “que la gent conegui” i clar.

Reclama ajuda a la Generalitat

L’alcaldessa ja ha alertat que si es manté el confinament comarcal es poden tornar a repetir aglomeracions i per això ha demanat a la Generalitat que “es faci càrrec d’aquesta situació” i els ajudi a gestionar-la. Ha insistit que no es tracta de política, sinó que la petició es basa exclusivament en una realitat sanitària.

D’altra banda, ha demanat que si es fan mesures que afecten els sectors, com pot ser el de la cultura, s’acompanyin d’ajudes.

Pel que fa a les excepcions anunciades per poder viatjar a Barcelona pel Mobile World Congress, ha reconegut que va ser desafortunat que transcendís el mateix dia que s’anunciaven més restriccions a Catalunya, però ha apuntat que per al Mobile encara queden mesos i que l’esperança és que la vacunació hagi avançat.