La mobilització veïnal ha aturat el desnonament d’una família amb una nena de tres anys, al barri del Besòs. L’intent de llançament estava previst tot just l’endemà que es prorrogués la moratòria dels desnonaments per la crisi sanitària, que impedeix fer fora de casa les persones vulnerables i sense alternativa d’habitatge. Inicialment la intenció era tirar-lo endavant però finalment s’ha suspès “per falta d’efectius” dels Mossos, segons han explicat la cinquantena de persones que s’havien concentrat a la porta.

El Sindicat d’Habitatge de la Verneda i la Pau relata que els afectats són una família vulnerable, que ocupen un pis propietat d’un fons d’inversió al número 90 del rambla de Prim. El col·lectiu assegura que se’ls va avisar que haurien de deixar casa seva amb tan sols set dies d’antelació, malgrat que tenen un informe dels Serveis Socials que n’acredita la situació de vulnerabilitat.

Mobilització veïnal al portal del número 90 de la Rambla de Prim

El Javi, la Cristina i la seva filla van ocupar el pis de la rambla de Prim fa cinc mesos després que haguessin de deixar l’habitatge on vivien perquè no en podien pagar el lloguer. Són la segona família que ocupa l’immoble en poc temps i és per aquest motiu que el llançament ha arribat tan ràpid: la propietat ja tenia el procés judicial obert per fer-ne fora els ocupants anteriors, que van marxar abans que es fes efectiu el llançament. Aquest és el quart intent de la propietat de buidar el pis.

“Arbitrarietat” judicial

El sindicat en defensa de l’habitatge reconeix que en els darrers mesos s’estan produint menys desnonaments, però critiquen que hi ha famílies vulnerables que queden desprotegides. El col·lectiu ho atribueix a la interpretació que cada jutge fa de la llei i denuncia que hi ha “arbitrarietat”. De fet, tant el Sindicat de Llogaters com la PAH ja van reclamar aquest dimecres que es treballi de manera urgent en la nova llei d’habitatge estatal.

Com pot ser que estiguin deixant famílies al carrer com si fos normal?”
Javi, veí pendent del desnonament

“El que no entenc és com pot ser que estiguin dient que han aturat els desnonaments i estiguin deixant cada dia famílies al carrer. Com pot ser que estiguin deixant famílies al carrer com si fos normal?”. Ho afirma el Javi, el pare de la família afectada, en un vídeo difós a les xarxes socials pel Sindicat d’Habitatge de la Verneda i la Pau.